top of page

Vyöhyketerapeutti Pekka Parviainen - Kehoharmonia

Vyöhyketerapia käsittely on hyvin rentouttavaa ja sillä voidaan hoitaa tehokkaasti stressiperäisiä vaivoja kuten unettomuutta ja erilaisia hermostollisia ongelmia. Sillä voidaan hoitaa myös esim. erilaisia    ruoansulatuskanavan toimintahäiriöitä, turvotuksia ja hormonaalisia vaivoja.

Vyöhyketerapian perusajatus on, että keho kokonaisuudessaan heijastuu tietyille, vastaaville heijastealueille eli vyöhykkeille jalkateriin, käsiin, kasvoihin, korviin ja selkään pienemmässä mittakaavassa. Tärkein heijastealue ovat jalat. Häiriö jossakin kehon osassa tuntuu vastaavilla alueilla jalkaterissä esimerkiksi kipuna tai rakenteellisina kudosmuutoksina. Stimuloimalla tätä kohtaa jalkaterässä saadaan aikaan reaktio vastaavalla alueella kehossa. Näin käynnistetään kehon omat parantavat voimat ja keho alkaa tasapainottamaan itse itseään.

jalan vyöhyketerapia
IMG_7562.JPG

Heijastealueita käsitellään peukaloilla painamalla yms. tekniikoilla. Varsinainen vyöhyketerapiahoito tehdään jalkateriin, mutta hoitoa voidaan tehostaa esimerkiksi hoitamalla heijastealueita muualta kehosta sekä käyttämällä erilaisia erikoistekniikoita mm. rentoutukseen.

Vyöhyketerapia vahvistaa ja tasapainottaa elimistöä, kohottaa vastustuskykyä, hoitaa erilaisia häiriötiloja,

vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa sekä aineenvaihduntaa ja vapauttaa jännitystiloja.

Vyöhyketerapialla voidaan menestyksellisesti hoitaa mm. ruoansulatuskanavan ongelmia, turvotuksia, erilai-

sia kipuja ja särkyjä, niska-hartia ja selkäongelmia, hormonaalisia häiriöitä, virtsatieongelmia sekä vauvojen koliikkia. Vyöhyketerapia-käsittely on hyvin rentouttavaa ja hoitaa siten tehokkaasti stressiperäisiä

vaivoja, kuten unettomuutta, levottomuutta ja erilaisia hermostollisia oireita.

bottom of page